Ik ben Ellen van Kaam (1961) en houd mij met veel plezier bezig met communicatie (public relations) en het organiseren van evenementen. Dit doe ik sinds 1 januari 1999. Al van jongs af aan wilde ik ‘voor mijzelf beginnen'. Toch ben ik eerst gestart als onderwijzeres op de basisschool, voordat ik in het pr-werk terechtkwam.

Ik woon met mijn Zwitserse man Rolf en Engelse Cocker spaniël Fien, in het heerlijke Noord-Hollandse dorp Bergen. Vanuit ons huis loop ik vele kilometers in de bossen, duinen en op het strand om mijzelf voor te bereiden op de diverse halve marathons die ik graag loop. Bovendien geeft het hardlopen mij de mogelijkheid om mijn gedachten op een rij te krijgen en ideeën voor mijn klanten tot ontwikkeling te laten komen.

Expertise... Ik weet bedrijven/organisaties te visualiseren. Ik zorg ervoor dat wat ze 'doen' wordt 'gezien' door (potentiele) klanten. Met mijn teamleden maken we een goed logo, de huisstijl voeren wij door op briefpapier, visitekaartjes e.d. Daarnaast maken we websites, folders, flyers en zorgen we voor belettering, borden en wat al niet meer. Ook het 'gezien' worden in kranten (media) door middel van free publicty en/of het organiseren van evenementen behoort tot onze core business.

Voordat ik ondernemer werd... Na mijn middelbare school heb ik de PABO gevolgd. Ik wilde graag juf worden, omdat ik het erg leuk vind mijn kennis over te dragen aan anderen. Na de PABO was er niet veel werk in onderwijsland en kwam terecht bij het (toen) Gewestelijk Arbeidsbureau te Alkmaar. Verschillende functies heb ik met plezier vervuld. Toch voelde ik mij niet helemaal op mijn plaats bij deze overheidsinstelling, ondanks de opleiding APPB (Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid) die er wel toe bijdroeg mijn vakkennis te verdiepen. De twee disciplines: iets overdragen (lesgeven) en enthousiasmeren (personeelsbeleid) kwamen goed van pas bij Ypma (piano's en vleugels) waar ik een job aannam met een spilfunctie. Naast secretariële en organisatorische werkzaamheden, besloot ik de functie verder uit te bouwen naar de public relations. Het NIMA PR-A diploma werd behaald en nu had ik drie disciplines die mij nog elke dag uitstekend van pas komen: overdragen, enthousiasmeren en communiceren. Na Ypma kwam Museum Broeker Veiling waar ik de volledige pr deed en een ruime schare enthousiaste vrijwillgers begeleidde. Dit combineerde ik met lesgeven (NIMA PR-A en NIMA-Sales, onder andere bij Schoevers). 

Het leukste... Van mijn vak is dat het zo'n breed werkveld is. Hierdoor komen mijn organisatorische talenten goed van pas. Ik vind het heerlijk om een project van het begin tot het eind te draaien en hiervoor de volle verantwoordelijkheid te nemen. Dat geeft rust bij de klant(en), omdat zij ervan uit kunnen gaan dat het (tot in de puntjes) wordt geregeld.
 
Quote...  "There's only one way to succeed in anything, and that is to give everything", Vince Lombardi (1913 - 1970), American football coach.
lopenweb.jpg zwitserlandweb.jpg ellenweb.jpg kofferweb.jpg