Ellen van Kaam

HCT_logo_PMS1797+balk_LC_versie2.jpg

Ik ben Ellen van Kaam en houd mij met veel plezier bezig met communicatie (public relations) en het organiseren van evenementen. Dit doe ik sinds 1 januari 1999. Al van jongs af aan wilde ik ‘voor mijzelf beginnen'. Toch ben ik eerst gestart als onderwijzeres op de basisschool, voordat ik in het pr-werk terechtkwam.

Ik woon met mijn man Rolf (Zwitser) en de Engelse Cocker spaniël Sofie, in het heerlijke Noord-Hollandse dorp Bergen.

Vanuit ons huis wandel ik zo de bossen of duinen in of ga naar het strand, om mijn hoofd lekker leeg te lopen of ideeën voor mijn klanten uit te werken.

Een van mijn karaktertrekken is, dat als ik mij ergens in heb vastgebeten, ik niet meer (snel) loslaat. Hierdoor kan ik bergen verzetten!

Ellen_2019.jpeg

Hoe het begon 

28 februari 1961

Ik weet bedrijven/organisaties te visualiseren. Ik zorg ervoor dat wat ze 'doen' wordt 'gezien' door (potentiële) klanten. Met mijn teamleden maken we een goed logo en de huisstijl voeren wij door op briefpapier, enveloppen, visitekaartjes e.d. Daarnaast maken we websites, folders, flyers en zorgen we voor belettering en borden. Ook het maken van een magazine/tijdschrift doen wij met veel plezier. Het 'gezien' worden in kranten (media) door middel van free publicity en/of het plaatsen van advertenties behoort tevens tot onze core business.

Expertise 

sinds 1999

Voordat ik ondernemer werd 

voor 1999

Ellen_2019.jpeg

Na mijn middelbare school heb ik de PABO gevolgd. Ik wilde graag juf worden, omdat ik het erg leuk vind mijn kennis over te dragen aan anderen. Na de PABO was er niet veel werk in onderwijsland en kwam terecht bij het Gewestelijk Arbeidsbureau in Alkmaar. Verschillende functies heb ik enthousiast vervuld. Toch voelde ik mij niet helemaal op mijn plaats bij deze overheidsinstelling, ondanks de opleiding APPB (Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid) die er toe bijdroeg om mij in mijn vakkennis te verdiepen. De twee disciplines: iets overdragen (lesgeven) en enthousiasmeren (personeelsbeleid) kwamen goed van pas bij Ypma (piano's en vleugels) waar ik een job aannam met een spilfunctie. Naast secretariële en organisatorische werkzaamheden, besloot ik de functie verder uit te bouwen naar de public relations. Het NIMA PR-A diploma werd behaald en nu had ik drie disciplines die mij nog elke dag uitstekend van pas komen: overdragen, enthousiasmeren en communiceren. Na Ypma kwam Museum Broeker Veiling waar ik de volledige pr deed en een ruime schare enthousiaste vrijwilligers begeleidde. Dit combineerde ik met lesgeven (Basis PR-opleiding, NIMA PR-A en NIMA-Sales, onder andere bij Schoevers). 

Homepage_website_WGWD.jpg
LogoWGWD.jpg

Wat Gaan We Doen 

sinds 2013

Mijn vak vind ik zo leuk omdat het zo'n breed werkveld is. Hierdoor komen mijn organisatorische talenten goed van pas. Ik vind het heerlijk om een project van het begin tot het eind te draaien en hiervoor de volle verantwoordelijkheid te nemen. Dat geeft rust, omdat je ervan uit kunt gaan dat het (tot in de puntjes) wordt geregeld.

Samen met grafisch vormgeefster Doreen Dekker van Studio Door heb ik het crossmediale concept Wat Gaan We Doen (WGWD) opgezet. Hierin zijn wij de virtuele gastvrouw voor Mooi-Kennemerland (gemeenten Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Heemskerk en de pareltjes erbuiten) op www.watgaanwedoen.nl. Daarnaast geven wij jaarlijks een vakantiemagazine uit.

Het leukste 

vind ik...

"There's only one way to succeed in anything, and that is to give everything"

Vince Lombardi (1913 - 1970), American football coach.